Portfolio | ..kan
338
page-template-default,page,page-id-338,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Vormgeven

 

In 2016 haalde ik mijn diploma als mediavormgever aan het Grafisch Lyceum Rotterdam. Ik heb tijdens deze opleiding twee stages gelopen bij twee marketingbedrijven. Beiden verschilden heel erg in manier van werken.
Mijn eerste stage was erg conceptueel en gaf me ruim te tijd om vrij te kunnen denken, terwijl mijn tweede stage meer gericht was in meer gedaan krijgen in een korte tijd.
Deze twee manieren van werken heb ik samen kunnen voegen en zelf toegepast in een eigen bedrijf Purple Stickman waar ik media uitingen maak voor midden-kleinbedrijf.

Ik werk vooral met Adobe Indesign, Adobe Photoshop en Adobe Illustrator. Wat ik precies allemaal gedaan heb met de kennis die ik tot nu toe heb opgedaan van school en uit ervaring is hier terug te vinden.

Kort samengevat:

 • Diploma MBO Media Vormgever
 • ZZP Purple Stickman (vormgeving, websites, fotografie)
 • Stage J&R Marketing
 • Stage Buurman & Buurman
 • Kennis Adobe CS5, CS6 en CC

 

 

Websites realiseren

 

Mijn interesse voor het maken van websites startte ongeveer op mijn vijftiende. Ik ben thuis html en css gaan leren. Toen ik dit een beetje onder de knie kreeg ontdekte ik WordPress. Tijdens mijn stage bij J&R Marketing in Groningen groeide ik steeds meer in kennis hierover.

Hoe meer ik over het coderen en vormgeven van websites leer hoe meer ik ervan ga houden. Het is iets waar ik hele dagen mee bezig kan zijn.

Voor Purple Stickman maak ik dan ook vooral WordPress websites voor startende bedrijven. Dit is vaak wat goedkoper en zelf ook makkelijker te onderhouden. Dit ging allemaal zo goed dat de een na de andere opdracht binnenkwam.

In de toekomst wil ik meer leren over de codeer talen en zonder hulp van WordPress een gehele website op kunnen zetten.

Kort samengevat:

 • Basiskennis HTML & CSS
 • WordPress
 • Stage J&R marketing
 • ZZP Purple Stickman (vormgeving, websites, fotografie)

 

Marketing & Sales

 

Zodra ik een stage zocht tijdens mijn opleiding aan het Grafisch Lyceum neigde ik al naar marketing en communicatie bedrijven. Zo kwam ik bij Buurman & Buurman terecht, hier zat ik in de stoel van een vormgever en hoe erg ik het hier ook naar mijn zin had begon er een behoefte te ontstaan om meer te leren over hoe de rest van het bedrijf in elkaar zat. Zo ben ik verder gegaan naar J&R Marketing voor mijn tweede stage, hier kwam ik erachter dat ik de uitdaging van bedrijven te helpen in het groeien van de verkopen en het klantenbestand ontzettend interessant vond.

 

Hierdoor kwam ik bij de opleiding Commerciële Economie Creative Marketing & Sales terecht en startte ik mijn eigen bedrijf. Zo kon ik terwijl ik leerde mijn kennis meteen toepassen. In het einde van mijn eerste jaar van de opleiding heb ik een korte stage gelopen en twee bedrijfsplannen gemaakt voor Studio Ilse van Klei. Eentje voor het huidige bedrijf en de situatie en een voor een bedrijf wat ze van plan waren op te starten.

Kort samengevat:

 • Propedeuse Commerciële Economie Creative Marketing & Sales
 • ZZP Purple Stickman (vormgeving, websites, fotografie)
 • Stage Studio Ilse van Klei
 • Momenteel bezig met WO Communicatie en Informatiewetenschappen

 

Fotografie

 

De liefde voor fotografie kwam halverwege mijn middelbare schooltijd. Ik ben dan ook de enige van de VMBO GT klassen op het Helinium die dat jaar met Audiovisuele Vorming een diploma haalde. Ik was hiervoor nog vooral bezig met de start van het leren van Adobe Photoshop.

Later kwamen er opdrachten van het Grafisch Lyceum waar ik steeds meer begon te experimenteren. Uiteindelijk kocht ik een eigen camera, eerst beginnerversie Nikon D3200 en later toen ik daar uitgroeide kocht ik de Canon 80D met een lenzenset.

Met deze camera’s wandel(de) ik overal heen en fotografeer de omgeving, organiseer kleine buiten fotoshoots en probeer heel veel uit. Ik was al snel van de automatische stand af en blijf experimenteren met de verschillende standen en hoop hier later meer professioneel over te leren en foto’s te kunnen maken voor bedrijven (product-, sfeer- en portretfotografie)

 

Een impressie van wat ik heb gedaan;

Kort samengevat:

 • RSG fotocommissie
 • Lessen van fotoacademie studenten
 • Heel, heel veel oefenen